Ezen a stíluson belül bútorcsaládokat találunk, melyek különböző megjelenését az adott családon belül választható felületi különbségek adják. Tömör fa, furnérozott, fóliázott, valamint Ral színskálából festett színekből választhatunk. A modern stílust a szabad vonalvezetés és a hosszan elnyújtott formák jellemzik. Gyakori a lapos teleszkópos felnyíló faliszekrény mely látványban minél egyszerűbb elrendezése olykor gazdag belsőt takar.
Krómozott csepegtetők, tányértartók, kosarak végtelen lehetőségét kínálva. A lábazati lécet felválthatja az önálló króm láb.
Megérkeztünk az inox, melamin vagy üveg hátfalak világába. Nincs díszítő elem a lényeg a funkcionalitás!


Minimalizmus (Sinetika, Karma, Mixer)
Az elnevezés maga adja a stílus jellemzőit. A lehető legkevesebb a kulcsszó. Letisztult puritán forma. Általában egy- vagy kétsoros rendszerben, szögletes egyenes vonalakkal az elégségesnél is kevesebb faliszekrénnyel, az üveg és a fém gyakori megjelenésével. Anyaghasználatában a magasfényű lakktól, a furnéros cseresznyéig sok minden megengedhető.

Modern (Multipla, Fantasia Evolution, Variant Evolution)
Egyszerű, ám mutatós. A kor összes technikai vívmányát magában foglalja és láttatni is engedi azokat. Különleges főzőszigetek, szinteltolásos pultrendszer és látványos fali kombinációk. Az üveg és a fém továbbra is jelen van, de megjelenik a tömör fa is,keretes, vagy ún. szappanmart lekerekített formában. Jellemző fafajtái az éger, bükk,és a körte.

High-tech (artica Evolution, Venere Evolution, Vela)
A minimalizmussal ellentétben a letisztult forma a fém gyakori használatával kiemeli az ajtó frontokat. Alukeretes üveges ajtók és fiókok, egy-egy teljes fém fronttal kombinálva. A munkalap lehet teljesen inox, vagy inoxkeretes is. A hátfal természetesen fém, vagy sötétszürke üveg. A stílusban használt fém lehet inox, vagy alumínium. A beépítendő készülékek színe is minden esetben evvel harmonizál.